Miljø

Alle våre emballasjeposer er laget av resirkulert plast.

Nedenfor er noen spørsmål og svar om hvorfor vi mener at polyeten i dag er det beste miljøalternativet for bruk i produksjon av emballasje.

Av miljøhensyn, er papirposer bedre enn polyetylenposer?

Nei, det brukes 300 % mer energi i produksjonen av en papirpose med samme styrke og størrelse som en polyetenpose. Dette gir 70 % mer skadelige utslipp til atmosfæren enn ved produksjon av en polyetylenpose.

I nedbrytningsprosessen frigjør en papirpose metan som er 23 ganger farligere enn karbondioksid.

En papirpose kan ikke gjenbrukes på samme måte som en polyetenpose, da den ikke er like sterk, og den blir ødelagt når den blir våt.

I volum tar en papirpose syv ganger så mye plass som en polyetylenpose med samme styrke, noe som gir tilsvarende klimagassutslipp ved transport.

Hvorfor ikke bruke mais eller andre bioposer i stedet for resirkulerte plastposer av polyeten ?

Å bruke mais/biobaserte produkter til å lage emballasje og drivstoff ser vi allerede alvorlige bivirkninger av. Dette har ført til at store landbruksarealer ikke lenger brukes til å dyrke basisvarer for den voksende befolkningen i verden, men til å dyrke produkter som brukes som et "miljøalternativ" for den vestlige verdens befolkning slik at de kan opprettholde sitt høye forbruk med mindre miljøvennlighet. konsekvenser. Denne omleggingen av matproduksjonen har ført til at prisene på de «manglende» basisproduktene har blitt presset opp til et nivå som den fattige befolkningen ikke har råd til. Det betyr at en større del av verdens fattige befolkning i dag faktisk sulter fordi vi her i vest må være mer miljøbevisste.

Mange land/stater har subsidiert bønder for å få dem til å gå over til denne typen produksjon, og dette har medført at områder med regnskog har blitt hugget ned for å skape nye dyrkingsområder.

Det er også et spørsmål om miljøbelastningen av poser laget av organisk materiale. Når en mais/biopose brytes ned, er metanutslipp i henhold til AEATs rapport om global oppvarming 23 ganger farligere enn karbondioksid.

Man kan også nevne at det meste av mais/hveteproduksjonen skjer utenfor Europa, noe som gir utslipp fra transport fra et kontinent til et annet.

Vi elsker vår verden, og vi håper å beholde den i lang tid. Vi bruker mye av tiden vår til å fortsette å vokse på en trygg måte og gjenbruke så mye vi kan.